FODMAP-arm op plantaardige basis

Het FODMAP-arm dieet doen, maar dan het liefst wel met plantaardige voeding? Het is goed te doen! We laten je stap voor stap zien!

Prikkelbare darm en last van een opgeblazen buik, diarree, obstipatie of darmkrampen en wil je weten of en welke voeding je klachten verergeren? Dan is het FODMAP arm dieet wellicht iets voor je! FODMAPs zijn groepjes specifieke korte-keten-koolhydraten die darmklachten kunnen verergeren.

Wat nu als met onze hulp…
 • Plantaardige recepten voor het hele gezin 
 • Hoe en met welke producten je de herintroductie kunt doen 
 • Hoe je stap voor stap je dieet kunt aanpassen 
 • Hoe je FODMAP’s kunt herkennen en vermijden 
 • Je kunt starten wanneer en hoe jij het wilt
 • Je snel veel minder buikklachten hebt 
 • Niet uren hoeft te zoeken op websites naar informatie 
 • De herintroductie kunt doen wanneer het jou uitkomt
 • Tips en trucs krijgt van dé experts
 • De meest voorkomende misverstanden (her)kent
 • Een jaar toegang hebt tot de lessen
 • NU met 100% geld terug garantie

Hoe werkt het FODMAP arm dieet?

Eliminatie fase

We starten met twee tot maximaal 6 weken elimineren. Met onze gevarieerde weekmenu's en recepten heb je voldoende keuze om lekker af te wisselen. Het hele gezin kan gewoon mee doen, je eet geen 'rare' dingen. Gewoon lekker eten, alleen maak je andere keuzes.
Wanneer je klachten voldoende zijn afgenomen start je met de herintroductie fase.

Herintroductie fase

In deze fase ga je testen hoeveel je van iedere FODMAP groep kunt verdragen. We nemen je stap voor stap mee en leggen uit hoe je het slim aan kunt pakken. Deze fase duurt gemiddeld 5 tot 6 weken en mag onderbroken worden! De keuze is aan jou, in één keer door of verdeeld over een paar maanden: het is geen enkel probleem.

Vind je eigen weg

Na het testen van de groepen weet je hoeveel je van elke groep kunt eten zodat je klachten beperkt blijven. Het doel is dat je alles weer gaat eten en wéét wat de gevolgen zijn. Jij maakt dan een bewuste keuze! 

Veel gestelde vragen

Wat is een online programma?

In een omgeving en tijd die jou uitkomt kun je het programma doorlopen. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt op je laptop, PC of telefoon meekijken. Je hebt verder niets nodig.

Wat zijn de tijden?

Elke week komt er een module online. Elke module bestaat uit korte lessen die je, wanneer het jou het beste uitkomt, kunt bekijken.

Je hebt een jaar toegang tot de lessen, dus iets terugkijken kan altijd.

Ik weet (n)iets
van FODMAP

Voor elk wat wils! Is je kennis over darmgezondheid nog niet zo groot? Of is het wellicht wat weggezakt? Dan is dit je kans! Je begint echt bij de basis. En stapsgewijs loop je alle belangrijke onderdelen door!

Waarom organiseer je dit programma?

Er verschijnt steeds meer informatie over FODMAP online. Maar wat is nu waar? Wat is bewezen en waar heb je nu echt wat aan? Daar hebben we het programma voor gemaakt, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. 

Moet ik iets installeren?

Nee hoor, helemaal niets. Wij adviseren Google Chrome te gebruiken, maar ook met andere browsers werkt het prima. Je kunt de lessen volgen op je telefoon, PC, Mac of tablet.

Moet ik DIRECT al starten?

Je kunt starten wanneer jij wilt. De beste tijd is natuurlijk wel nu! Maar je hebt een jaar toegang tot de modules, je kunt dus ook altijd nog een keer terugkijken. 

MAG IK NU NOOIT MEER..

Het FODMAP dieet is een TIJDELIJK dieet. Zodra je klachten zijn afgenomen, kun je stapje voor stapje weer meer gaan eten.
Heb je een terugval? Geen probleem, dan start je gewoon weer op! 

100% vergoeding

Hoe mooi is dat: een aantal grote verzekeraars vergoeden het online zelfzorgprogramma! Krijg je van hen niet je geld terug? Dan krijg je van ons je geld terug! 

Aanmelden kan nu!