De superkracht van slaap

en wat jij er direct aan kunt doen


Heb jij ook moeite met in slaap vallen, word je vaak wakker of word je te vroeg wakker? Zo'n 20 % van de mensen heeft er last van, je bent dus in goed gezelschap. Wanneer je naar de huisarts gaat krijg je vaak medicijnen voorgeschreven. Die helpen vaak wel, maar lossen het probleem niet op. Wat je zelf kunt doen om beter te slapen, daar gaat het in deze lezing over. Marloes Collins gaat in gesprek met Julian Jagtenberg, een van de oprichters van Somnox. Julian heeft een achtergrond als ingenieur aan de TU Delft en hij besloot onderzoek te doen naar slaap. Zijn missie: zijn moeder helpen weer goed te slapen zonder dat daar medicatie voor nodig was. 

Wednesday, 13 January 2021
08:00 PM CET

Live Webinar Session has ended now.

Waar gaan we het over hebben?

Je kent ze vast wel, mensen die zodra ze hun kussen al zien, al in slaap dommelen. Of die overal kunnen slapen. Heb jij dat niet en al héél veel dingen zelf geprobeerd? Dan is deze lezing echt iets voor jou! We gaan het hebben over: 

Waar komt je slaapprobleem vandaan?

Slechter slapen kan diverse oorzaken hebben. Je omgeving, voeding en stress zijn de meest bekende. We laten je zien hoe ook jij de ideale situatie kan creëren voor een goede nachtrust.

De gevolgen van slaapproblemen

Een tekort aan slaap kan enorme effecten hebben, op je werk, studie, je immuunsysteem etc. Hoe kom je uit de vicieuze cirkel? 

Welke therapie en hulpmiddelen zijn er?

Slaapmedicijnen kennen we allemaal wel, maar wat zijn er voor andere mogelijkheden? En, misschien nog wel belangrijker, wat past bij jou?