Bekijk de presentatie:

De superkracht van slaap


Heb jij ook moeite met in slaap vallen, wordt je vaak wakker of wordt je te vroeg wakker? Zo'n 20 % van de mensen heeft er last van, je bent dus in goed gezelschap. Wanneer je naar de huisarts gaat krijg je vaak medicijnen voorgeschreven. Die helpen vaak wel, maar lossen het probleem niet op. Wat je zelf kunt doen om beter te slapen, daar gaat het in deze lezing over.

Marloes Collins gaat in gesprek met Julian Jagtenberg, een van de oprichters van Somnox. Julian heeft een achtergrond als ingenieur aan de TU Delft en hij besloot onderzoek te doen naar slaap. Zijn missie: zijn moeder helpen weer goed te slapen zonder dat daar medicatie voor nodig was.

Ademhaling
Tuurlijk, de basis weet je vast wel. Voor je naar bed gaat geen koffie of alcohol en niet te intensief sporten. En letten op je voeding. Maar hoe krijg je nu een goede ademhaling zodat je vanzelf rustig wordt? Daar deelt Julian ook wat oefeningen voor. En een oefening om juist wakker te worden!

Slaaprobot
Julian heeft robotica gestudeerd in Delft. Zijn passie, beter slapen voor zijn moeder, en opleiding zijn samengekomen met de ontwikkeling van de Somnox Slaaprobot. De Somnox Slaaprobot ademt met je mee. Door het vasthouden van de Slaaprobot voel je het ademhalingsritme, en neem je deze (onbewust) over. Op deze manier kom je, door middel van een vertraagde ademhaling, tot rust. Er zitten allemaal slimme sensoren in de robot die helpen je ademhaling te vertragen en je zo helpen beter in- en door te slapen. Als je dat fijn vindt kan de robot ook rustgevende muziek, natuurgeluiden of ruis geluiden afspelen.

Wat vinden wij er van?
Ik heb zelf geen moeite met inslapen. Maar doorslapen... Zo halverwege de nacht ben ik vaak wakker en is het lastig om weer in slaap te vallen. Door even te 'knuffelen' met de slaaprobot is mijn ademhaling zo weer rustig én val ik sneller in slaap. Nu al, na een week gebruik.
Mijn dochter valt juist erg slecht in slaap, naar het plafond staren lijkt wel een hobby. Zij heeft veel baat bij de combinatie van de rustgevende geluiden en de regelmatige bewegingen van de slaaprobot.


Probeer het zelf - werkt het niet dan stuur je hem gewoon terug
De aanschaf van de Slaaprobot is best een investering. Maar bedenk eens wat je de afgelopen jaren al hebt uitgegeven aan medicijnen, en hoe lekker het zou zijn als je heerlijk uitgeslapen wakker wordt! Je betaalt alleen als het het echt werkt. Ben je niet aangetoond beter gaan slapen binnen 30 nachten? Dan krijg je het volledige aankoopbedrag terug.

Bekijk het webinar hier:

Zelf de slaaprobot testen in je eigen bed?