Workshop Plantaardige Leefstijl

De stand van zaken

Online sessie- Plantaardige leefstijl, de stand van zaken

(Meer) plantaardig eten is meer dan een trend, uit onderzoek blijkt dat 20% van de Nederlanders het belangrijk vindt dat voeding duurzaam is. 78% van de mensen die aandacht besteed aan plantaardige voeding, doet dit door meer groenten te eten, meer fruit (61%), minder vlees en vis. 38% doet dit door meer sojaproducten te nemen en 38% door minder zuivel producten te eten en te drinken. Wat betekent dit in de verschuiving van ons eetpatroon? In hoeverre neem je dit mee in jouw praktijk? En wat kunnen we verwachten van plantaardig eten op het verloop van bepaalde ziektebeelden? In deze online sessie gaan wij hier dieper op in.  

Programma  17 maart 2020

15.00 uur Welkom door Alpro
15.15 uur Lobke Faasen, diëtist plantaardig eten & duurzame voedselkeuzes. 
Lobke bespreekt met ons de voordelen van een meer plantaardige dieetadvisering en staat stil bij de feiten en misvattingen over veelgehoorde valkuilen.  

16.00 uur Pauline Kortbeek, diëtist met eigen praktijk De Eetmevrouw en werkzaam bij Reade-revalidatie & reumatologie.
Pauline is bij Reade betrokken bij het Plants for Joints onderzoek. Dit onderzoek gaat antwoord geven op het effect van een plantaardige leefstijl bij mensen met Reumatoïde Artritis en artrose met het Metabool Syndroom. Pauline vertelt ons haar ervaringen met deze patiëntengroep en deelt al een aantal mooie resultaten van het onderzoek.

16.45 uur Vragen en andere ervaringen delen

17 15 uur afsluitingAanmelden als VIP
(Very Interested in Plantbased)

JA, IK Ben erbij!
Aanmelden is kosteloos.
Bij afmelden na 1 maart 2022 ontvang je een factuur van € 25,00 voor de reeds gemaakte kosten.