Hoe inituitief eten IBS kan helpen

geplaatst op Feb 29, 2024 |

Met een open blik: op weg naar een buik met intuïtief eten.
Ken je dat gevoel van strijd met je prikkelbare darm? Je bent niet de enige. Maar wat als ik je vertel dat er een vriendelijke manier is om met je buik om te gaan? Intuïtief eten kan je beste vriend worden. Hier zijn zes tips die je kunnen helpen om vrede te sluiten met je darmen en voeding.

Luister naar je lichaam
Je lichaam praat met je, vooral over eten. Probeer eens echt te luisteren. Hoe voel je je na het eten van bepaald voedsel? Dit begrijpen kan je echt helpen om keuzes te maken die jou goed doen voelen.

Voed jezelf met liefde
Eten gaat over meer dan honger. Het gaat over zorgen voor jezelf. Heb je genoeg gegeten vandaag? Of misschien te veel? Hoe je eet, kan ook veel doen voor je buik. Eet je snel tussendoor of bewust en kauw je goed? Vind jouw eigen fijne manier van eten en je zult zien dat je buik je dankbaar is.

Vriendelijke keuzes maken
Denk eens na over wat je kunt toevoegen aan je eten, in plaats van wat niet mag. Meer kleur op je bord met fruit en groenten kan al een groot verschil maken. Het gaat erom dat je voedt, niet dat je beperkt.

Vind balans in je eetpatroon
Het is normaal om soms meer of minder te eten. Maar als je leert om echt te luisteren naar wat je lichaam nodig heeft, vind je een natuurlijke balans. Dat helpt je om je lekker te voelen, zonder te veel of te weinig te eten.

Beweeg zachtjes
Wist je dat bewegen ook invloed kan hebben op je buik? Zachte beweging zoals een rustige wandeling of yoga kan wonderen doen. Het gaat erom dat je beweegt op een manier die jou goed doet voelen.

Eten zonder oordeel
Eten is eten. Het is niet 'goed' of 'slecht', en jij ook niet, op basis van wat je eet. Door eten gewoon als eten te zien, kun je een fijne relatie met eten opbouwen. Een relatie die je blij maakt.

Elke stap richting luisteren naar je lichaam en eten met aandacht is een stap naar een fijner leven. Heb jij ervaring met intuïtief eten? Jouw verhaal kan anderen helpen en inspireren. Deel het met ons en laten we samen de reis naar een gelukkige buik voortzetten!