Constitutioneel eczeem bij volwassenen

fabels en feiten...

Met Dr. Inge Haeck meld je nu aan!

In samenwerking met Stichting Allergie Monitor.

Iedereen kent wel iemand met eczeem en veel patiënten krijgt goed bedoelde tips voor hun huid en adviezen hoe hun eczeem te behandelen, maar wat is nou juist een bewezen effectieven behandeling en wat kan je beter laten als je last hebt van eczeem.

Hier wil ik op ingaan tijdens dit webinar over constitutioneel eczeem bij volwassenen.

Bekijk eerdere webinars

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Krijg je ook van je buuf, vrienden en familie goedbedoelde en vaak erg lieve adviezen? En dan lees je weer iets... of dan zegt de zorgprofessional weer iets anders. Lastig he?

Bekijk hier onze eerder opgenomen webinars met de specialisten op hun vakgebied.

Wil je goed onderbouwde informatie, horen wanneer het volgende spreekuur of webinar is en meer informatie wat we voor jou kunnen doen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Vinden we leuk.  

Samen beslissen met je zorgverlener wat voor jouw allergie het beste is

Hoe doe je dat dan?

Met kinderarts allergoloog Monique Gorissen
Meld je nu aan!

In samenwerking met Stichting Allergie Monitor.

Samen beslissen met je dokter wordt steeds belangrijker, zeker als je ziekte veel invloed heeft op je leven. Dat betekent dat jouw wensen en mogelijkheden heel goed meegenomen moeten worden in het gesprek over onderzoeken en behandelingen, anders past het jou niet en jij moet er elke dag mee leven! Wat kun je als patiënt doen en waar kun je dan gebruik van maken? In dit webinar neemt Monique je mee in mogelijkheden rondom zulke passende zorg, zodat je weet wat er te kiezen valt.

Benauwdheid, wanneer is het astma?

Met longarts Els Weersink
Meld je nu aan!

In samenwerking met Stichting Allergie Monitor.

Heb jij al langer het idee dat je benauwdheid of kortademigheid zou kunnen passen bij astma, wat ga je dan doen? Van mensen met astma heeft ruim de helft nog veel klachten van benauwdheid of kortademigheid, wat is daar dan aan te doen? In Benauwdheid, wanneer is het astma? gaat dr. Els Weersink in op hoe astma benauwdheid of kortademigheid kan geven, welk effect astma kan hebben op je leven en waar je hulp kan vinden voor goede begeleiding bij je astma. 

Kan je van je hooikoorts genezen?

 In samenwerking met Stichting Allergie Monitor.

Tijdens dit webinar komt aan bod hoe hooikoorts en andere inhalatieallergieën ontstaan en wat je eraan kunt doen. Naast de reguliere symptoomgerichte behandeling, zal ook de mogelijkheid van immunotherapie worden besproken. Daarbij wordt onder andere ingegaan op de werking van immunotherapie, de verschillende beschikbare behandelvormen en de voor- en nadelen van de behandeling. 

Kun je hooikoortsklachten voorkomen

 In samenwerking met Stichting Allergie Monitor.

Er zijn diverse manieren waarop je hooikoorts(klachten) kunt tegengaan. De eerste en meest logische is het zoveel mogelijk vermijden van pollen en pollen-rijke omgevingen. Dit kan door bijvoorbeeld niet te gaan picknicken in het park tijdens pollenseizoen. Het vermijden van pollen kan helaas nooit voor de volle 100 procent en klachten manifesteren zich vaak dus toch. Wat je er aan kunt doen, naast het gebruik van medicijnen? Kijk mee en kom erachter! 

Kun je voedselallergie voorkomen bij baby's

 In samenwerking met Stichting Allergie Monitor. In het webinar komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Eczeem en de relatie met allergie 
 • Oorzaak van eczeem  
 • Behandeling met vette zalven en hormoonzalf 

Eczeem, hoe krijgt je kind het?

 In samenwerking met Stichting Allergie Monitor. In het webinar komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Eczeem en de relatie met allergie 
 • Oorzaak van eczeem  
 • Behandeling met vette zalven en hormoonzalf 

Hoe test je of je een allergie hebt?

 In samenwerking met Stichting Allergie Monitor. In het webinar komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wanneer hebben allergietesten zin? 
 • Plakproef 
 • Priktest
 • Bloedonderzoek 
 • Eliminatie- en provocatie test

Wat zijn galbulten, hoe kom je eraan en eraf?

 In samenwerking met Stichting Allergie Monitor. In het webinar komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • Hoe komt het dat de een wel en de ander er geen last van heeft? 
 • Wat kan je zelf thuis doen als je last hebt van galbulten?  Wanneer is het slim naar de huisarts te gaan?  
 • Wanneer is het slim om een verwijzing naar een dermatoloog te vragen?  
 • Is een allergie de oorzaak van galbulten?

Boureki - Live kooksessie

Onze diëtist Marieke heeft bij een live kooksessie deze heerlijke boureki – een voedzame ovenschotel – gemaakt! De boureki die ze maakte is FODMAP arm, gluten-, noten-, pinda-, koemelk- en lactosevrij. Ze liet zich inspireren door de planetary plate en koos daarom voor een plantaardige variatie op kwark en een plantaardige variatie op witte kaas. Dat maakt deze boureki dus niet alleen allergenen arm maar ook geschikt voor vegetariërs én veganisten!

De opnames van de live sessie kan je hier bekijken; de ingrediënten en bereidingswijze kan je onder de video terugvinden.

Obesitas, hoe pak jij het aan?

Worstel jij al een tijd met je gewicht? Blijft het vet lastig en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is dit GRATIS webinar echt iets voor jou. In Obesitas, hoe pak jij het aan? krijg je in één uur heldere uitleg en hulp van twee experts: Dr. Mariette Boon, specialist vetstofwisseling en Floor van der Steen, coach van mensen met obesitas en ervaringsdeskundige. Ze gaan in op hoe het komt dat afvallen zo lastig is, wat obesitas met jou en je hormoonhuishouding doet, en waar je op zoek kunt gaan voor hulp en ondersteuning die bij jou past. Daarnaast komen de meest gestelde vragen van de kijkers aan bod.

De opnames van het webinar kan je hier bekijken.

Voedselintolerantie en Leefstijl

Heb jij wel eens een opgeblazen buik, krampen of andere klachten en twijfel je waar dit vandaan komt? Wist je dat in Nederland zo’n 1 tot 3% van de volwassenen en 4 tot 6% van de kinderen een voedselovergevoeligheid heeft? Overgevoeligheid betekent een allergie óf intolerantie. Wereldwijd lijkt het aantal mensen met een allergie toe te nemen. Is onbezorgd genieten van voedsel er straks niet meer bij? Zeker niet! Wij vertellen je graag hoe je een intolerantie kunt herkennen, hoe jij het beste met jouw voedselintolerantie om kunt gaan, en leren wij je hoe jij lekker kunt blijven genieten van alles wat wél mag!  

De opnames van het webinar kan je bekijken op het YouTube Kanaal van Dokter Tamara.

Corona & Leefstijl: Wat kan je NU doen?

Gezond leven houdt de weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller. Maar wat nu als afvallen niet lukt? Wat kan je - naast gezond eten - nog meer doen voor een betere weerstand? Bekijk het webinar nu terug voor € 14,95; de opnames staan voor je klaar!  
De sprekers zijn Prof. dr. Liesbeth van Rossum en Huisarts Tamara de Weijer. Aanmelden kan hier.

De superkracht van slaap

Heb jij ook moeite met in slaap vallen, wordt je vaak wakker of wordt je te vroeg wakker? Zo'n 20 % van de mensen heeft er last van, je bent dus in goed gezelschap. Wanneer je naar de huisarts gaat krijg je vaak medicijnen voorgeschreven. Die helpen vaak wel, maar lossen het probleem niet op. Wat je zelf kunt doen om beter te slapen, daar gaat het in deze lezing over. Marloes Collins ging in gesprek met Julian Jagtenberg, een van de oprichters van Somnox. Kijk hier de opnames