Bekijk de replay!  

Zie jij ook door de bomen het bos niet meer? Krijg je ook van je buuf, vrienden en familie goedbedoelde en vaak erg lieve adviezen? En dan lees je weer iets... of dan zegt de zorgprofessional weer iets anders. Lastig he?

Bekijk hier onze eerder opgenomen webinars met de specialisten op hun vakgebied.

Wil je goed onderbouwde informatie, horen wanneer het volgende spreekuur of webinar is en meer informatie wat we voor jou kunnen doen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Vinden we leuk.  

Boureki - Live kooksessie

Onze diëtist Marieke heeft bij een live kooksessie deze heerlijke boureki – een voedzame ovenschotel – gemaakt! De boureki die ze maakte is FODMAP arm, gluten-, noten-, pinda-, koemelk- en lactosevrij. Ze liet zich inspireren door de planetary plate en koos daarom voor een plantaardige variatie op kwark en een plantaardige variatie op witte kaas. Dat maakt deze boureki dus niet alleen allergenen arm maar ook geschikt voor vegetariërs én veganisten!

De opnames van de live sessie kan je hier bekijken; de ingrediënten en bereidingswijze kan je onder de video terugvinden.

Obesitas, hoe pak jij het aan?

Worstel jij al een tijd met je gewicht? Blijft het vet lastig en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is dit GRATIS webinar echt iets voor jou. In Obesitas, hoe pak jij het aan? krijg je in één uur heldere uitleg en hulp van twee experts: Dr. Mariette Boon, specialist vetstofwisseling en Floor van der Steen, coach van mensen met obesitas en ervaringsdeskundige. Ze gaan in op hoe het komt dat afvallen zo lastig is, wat obesitas met jou en je hormoonhuishouding doet, en waar je op zoek kunt gaan voor hulp en ondersteuning die bij jou past. Daarnaast komen de meest gestelde vragen van de kijkers aan bod.

De opnames van het webinar kan je hier bekijken.

Voedselintolerantie en Leefstijl

Heb jij wel eens een opgeblazen buik, krampen of andere klachten en twijfel je waar dit vandaan komt? Wist je dat in Nederland zo’n 1 tot 3% van de volwassenen en 4 tot 6% van de kinderen een voedselovergevoeligheid heeft? Overgevoeligheid betekent een allergie óf intolerantie. Wereldwijd lijkt het aantal mensen met een allergie toe te nemen. Is onbezorgd genieten van voedsel er straks niet meer bij? Zeker niet! Wij vertellen je graag hoe je een intolerantie kunt herkennen, hoe jij het beste met jouw voedselintolerantie om kunt gaan, en leren wij je hoe jij lekker kunt blijven genieten van alles wat wél mag!  

De opnames van het webinar kan je bekijken op het YouTube Kanaal van Dokter Tamara.

Corona & Leefstijl: Wat kan je NU doen?

Gezond leven houdt de weerstand op peil. Je wordt minder snel ziek en bent beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen, zoals het coronavirus. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller. Maar wat nu als afvallen niet lukt? Wat kan je - naast gezond eten - nog meer doen voor een betere weerstand? Bekijk het webinar nu terug voor € 14,95; de opnames staan voor je klaar!  
De sprekers zijn Prof. dr. Liesbeth van Rossum en Huisarts Tamara de Weijer. Aanmelden kan hier.

De superkracht van slaap

Heb jij ook moeite met in slaap vallen, wordt je vaak wakker of wordt je te vroeg wakker? Zo'n 20 % van de mensen heeft er last van, je bent dus in goed gezelschap. Wanneer je naar de huisarts gaat krijg je vaak medicijnen voorgeschreven. Die helpen vaak wel, maar lossen het probleem niet op. Wat je zelf kunt doen om beter te slapen, daar gaat het in deze lezing over. Marloes Collins ging in gesprek met Julian Jagtenberg, een van de oprichters van Somnox. Kijk hier de opnames