Ontdek een comfortabelere jij: welke versie van het FODMAP-arm dieet past bij jou?

geplaatst op Feb 19, 2024 |

Voel je je soms ongemakkelijk door een opgeblazen buik? Is een broek met een elastische band of een knoop losgooien vaak jouw redding? Bij Happy Living Academy begrijpen we hoe dit voelt. Daarom willen we je graag kennis laten maken met het FODMAP-arm dieet, een eenvoudige manier om te ontdekken welke voedingsmiddelen jou dat opgeblazen gevoel geven.

Wat is het FODMAP-arm dieet?

Het FODMAP-arm dieet is niet zomaar een dieet, het is een ontdekkingsreis naar een comfortabelere jij. Het helpt je om uit te vinden welke voedingsmiddelen ervoor zorgen dat je je soms opgeblazen voelt. En het mooie is, je hoeft niet in te leveren op lekkere maaltijden!

Jouw weg naar een comfortabeler leven in drie stappen:

Fase 1 – Start met FODMAP-arm:

Zet de eerste stap door bepaalde voedingsmiddelen tijdelijk uit je menu te halen. Dit zijn de FODMAPs, voedingsmiddelen waarvan bekend is dat ze bij sommige mensen met PDS, voor ongemak kunnen zorgen. Binnen twee tot zes weken zou je al een verandering moeten merken.

Fase 2 – Herintroduceer en observeer:

In deze fase, die ongeveer vijf weken duurt, ga je zorgvuldig observeren hoe je lichaam reageert op verschillende voedingsmiddelen in opbouwende hoeveelheid. Dit doe je door elke FODMAP-groep stap voor stap weer te introduceren; eerst een klein beetje en steeds meer. Ervaar je geen klachten? Dan weet je dat je die voedingsmiddelen NA de herintroductie weer kunt eten, en hoeveel je ervan verdraagt.

Fase 3 – Geniet van een leven met FODMAPs:

Na de herintroductiefase weet je precies welke voedingsmiddelen en in welke hoeveelheid ze jou een opgeblazen gevoel geven. Met deze kennis kun je bewuste keuzes maken. Wil je toch eens genieten van iets dat je buik doet opzetten? Dat kan gewoon! Jij hebt de controle.

Welk FODMAP-programma past bij jou?

- FODMAP Basis: Ideaal voor iedereen. Geniet van heerlijke, makkelijke maaltijden die je samen met je gezin kunt bereiden en eten.

- FODMAP Plantaardig: Speciaal voor wie geen vlees of vis eet. Volg een zorgvuldig samengesteld programma, maar vol smaak en variatie.

- FODMAP Slank: Richt je niet alleen op een comfortabeler gevoel, maar ook op gewichtsverlies. Dit programma combineert de FODMAP-principes met recepten die rijk zijn aan eiwitten en lager in koolhydraten en calorieën.

Bij Happy Living Academy staan we klaar om je te begeleiden. Ons FODMAP-arm dieet is meer dan een dieet. Het neemt je aan de hand met informatie en lekkere recepten én je leert luisteren naar je lichaam en bewuste keuzes maken voor jouw gezondheid en comfort.

Start vandaag nog met jouw persoonlijke transformatie en omarm een leven waarin je je elke dag comfortabel en energiek voelt! Kijk voor meer informatie bij onze cursussen: https://www.happylivingacademy.com/