Opgeblazen buik, veel lucht en darmkrampen? Tips voor een rustigere buik

geplaatst op Apr 04, 2024 |

Een opgezette buik, veel lucht in de darmen en krampen. Het is een vaak voorkomende, maar ongemakkelijke ervaring. Misschien voel je je dik, opgeblazen en ongemakkelijk door de gasvorming. Of je darmen zijn zo onrustig dat je nauwelijks ontspanning kent. Met de juiste aanpak kun je echter deze buikklachten verminderen en werken aan een fijner gevoel in je buik. In dit artikel vind je praktische tips om die opgeblazen en onrustige buik de baas te blijven.
 

Een opgezette, dik aanvoelende buik komt vaak voor

Zeker de helft van de mensen heeft regelmatig last van een opgezette en bolle buik door gasvorming. Dit komt doordat onze darmen constant gassen produceren als bijproduct van de spijsvertering. Als deze gassen zich ophopen, voel je je vol, opgeblazen en ongemakkelijk. Het is een veelvoorkomend probleem. Misschien helpen onderstaande tips jou!
 

Darmgassen de baas blijven is belangrijk en is heel goed mogelijk

Een toename van lucht in de darmen kan echt hinderlijk en pijnlijk zijn. Het kan stress en ongemak veroorzaken in je dagelijks leven. Dat is niet bevorderlijk voor een energieke en ontspannen leefstijl. Met wat inzichten en aanpassingen kun je ervoor zorgen dat je minder last hebt van krampen, boeren en een opgeblazen gevoel na het eten.

Tips bij veel darmlucht en een onrustige darmwerking:

  1. Eet voldoende vezels, maar bouw dit geleidelijk op
  2. Wees matig met koolzuurhoudende dranken
  3. Kauw je voedsel goed en neem de tijd om te eten
  4. Drink voldoende water en beweeg regelmatig
  5. Trek niet te strakke kleding aan
  6. Ben bedacht op eventuele voedselintoleranties zoals lactose- of fructosegevoeligheid
     

Kleine stappen maken het verschil

Het is een hardnekkig probleem, maar met goed opletten kun je verbeteringen aanbrengen. Sta vooral open voor een aanpak op maat voor jouw leefstijl en lichaam. Probeer bijvoorbeeld eens onze nieuwe cursus 'Verbeter je poepfabriek' om je darmflora gezonder te krijgen. 
Op 1 mei lanceren wij deze nieuwe cursus. 

In dit programma vertellen we meer over de behandelopties die je hebt, zodat jij kun kiezen wat bij jou past! Één ding tegelijk, stap voor stap een betere darmgezondheid én minder klachten.

Schrijf je nu alvast in want de eerste 100(!) mensen krijgen direct de Happy Belly Box thuisbezorgd! Inschrijven kan via de link https://www.allergieplatform.nl/product/poepfabriek/