SIBO-dieet

Small Intestinal Bacterial Overgrowth - Te veel bacteriën in je darmen

Zelfzorgprogramma bij SIBO dieet

Vergoedt jouw verzekering deelname ook?

Het idee achter het SIBO-dieet is dat je voedingsmiddelen vermijdt die de bacteriële overgroei in je dunne darm voeden, dus zo min mogelijk voedingsmiddelen die uit korte en lange keten vezels, zetmeel en sucralose bestaan. Daarnaast eet je licht verteerbare voeding die makkelijk wordt afgebroken in je dunne darm. Zo wordt wat je eet snel opgenomen en hebben de bacteriën geen kans om het eten te fermenteren (= afgebroken), voordat jij het kan opnemen.

Om je goed op weg te helpen hebben we per week menu’s opgesteld met de bijbehorende recepten op basis van voedingslijsten. Er zijn weinig kant-en-klaar producten die binnen het SIBO-dieet passen, dus zul je veel zelf moeten maken. Dat vraagt planning en tijd om te koken en bakken.
Houd daar rekening mee in je dagelijkse bezigheden en gun jezelf de tijd. Er is speciale aandacht voor het vermijden van alle granen, peulvruchten en aardappels tijdens de eliminatiefase. Je kunt brood gaan missen als snel ontbijt of lunch. Er zijn hiervoor een aantal recepten opgenomen met alternatieve ingrediënten.

Heb je een aanvullende verzekering?
Deelname aan het programma kost 99 euro. Veel zorgverzekeraars vergoeden ons SIBO Zelfzorgprogramma vanuit de aanvullende verzekering!
Wil je weten of ook jouw verzekering het terugbetaalt? Kijk dan hier

Stap 1

Meld je aan

Je kunt je nu aanmelden. Meestal ontvang je binnen 24 uur na aanmelding een bevestiging en toegang per e-mail.

Stap 2

10 Modules - 10 Weken

In 10 weken krijg jij alle informatie over SIBO. Jij krijgt toegang tot ons team en we helpen je om je doelen te bereiken!


Stap 3

Direct toegang

Elke week krijg je een nieuwe module, bestaande uit: korte lessen, recepten, menu's en ondersteunende materialen. Jij kiest wat voor jou de beste balans is en je zult jezelf verbazen! 

Veel gestelde vragen

Wat is een online programma?

In een omgeving en tijd die jou uitkomt kun je het programma doorlopen. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt op je laptop, PC of telefoon meekijken. Je hebt verder niets nodig.

Wat zijn de tijden?

Elke week komt er een module online. Elke module bestaat uit korte lessen die je, wanneer het jou het beste uitkomt, kunt bekijken.

Je hebt een jaar toegang tot de lessen, dus iets terugkijken kan altijd.

Ik weet (n)iets
van SIBO

Voor elk wat wils! Is je kennis over darmgezondheid nog niet zo groot? Of is het wellicht wat weggezakt? Dan is dit je kans! Je begint echt bij de basis. En stapsgewijs loop je alle belangrijke onderdelen door!

Waarom organiseer je dit programma?

Er verschijnt steeds meer informatie over SIBO online. Maar wat is nu waar? Wat is bewezen en waar heb je nu echt wat aan? Daar hebben we het programma voor gemaakt, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. 

Moet ik iets installeren?

Nee hoor, helemaal niets. Wij adviseren Google Chrome te gebruiken, maar ook met andere browsers werkt het prima. Je kunt de lessen volgen op je telefoon, PC, Mac of tablet.

Moet ik DIRECT al starten?

Je kunt starten wanneer jij wilt. De beste tijd is natuurlijk wel nu! Maar je hebt een jaar toegang tot de modules, je kunt dus ook altijd nog een keer terugkijken. 

MAG IK NU NOOIT MEER..

Het SIBO dieet is een TIJDELIJK dieet. Zodra je klachten zijn afgenomen, kun je stapje voor stapje weer meer gaan eten.
Heb je een terugval? Geen probleem, dan start je gewoon weer op! 

vergoeding

Hoe mooi is dat: een aantal grote verzekeraars vergoeden het online zelfzorgprogramma vanuit hun aanvullend pakket! Dien de factuur, die je na betaling ontvangt, dan ook in bij je verzekering!

Aanmelden kan nu!


  • 10 modules 
  • 30+ lessen
  • zéér compleet
  • recepten en weekmenu's
  • 24/7 e-mail support
  • 1 jaar lang toegang