SIBO-dieet

Small Intestinal Bacterial Overgrowth - Te veel bacteriën in je darmen. Daar kan je, eenvoudig met een tijdelijke dieetaanpassing, wat aan doen!

Wat is het SIBO dieet?

Het idee achter het SIBO-dieet is dat je voedingsmiddelen vermijdt die de bacteriële overgroei in je dunne darm voedt, dus zo min mogelijk voedingsmiddelen die uit korte en lange keten vezels, zetmeel en sucralose bestaan. Daarnaast eet je licht verteerbare voeding die makkelijk wordt afgebroken in je dunne darm. Zo wordt wat je eet snel opgenomen en hebben de bacteriën geen kans om het eten te fermenteren (= afgebroken) voordat jij het kan opnemen.

Om je goed op weg te helpen hebben we per week menu’s opgesteld met de bijbehorende recepten op basis van de 4 voedingslijsten. Er zijn weinig kant en klaar producten die binnen het SIBO-dieet passen dus zul je veel zelf moet maken. Dat vraagt planning en tijd om te koken en bakken. Hou daar rekening mee in je dagelijkse bezigheden en gun jezelf de tijd. Er is speciale aandacht voor het vermijden van alle granen, peulvruchten en aardappels tijdens de eleminatiefase. Je kunt brood gaan missen als snel ontbijt of lunch. Er zijn hiervoor een aantal recepten opgenomen met alternatieve ingrediënten.

Wat nu als met onze hulp…
 • Te weten komt hoe jouw darmen werken
 • Hoe en met welke producten je de herintroductie kunt doen 
 • Hoe je stap voor stap je dieet kunt aanpassen 
 • Hoe je valkuilen kunt herkennen en vermijden 
 • Je kunt starten wanneer en hoe jij het wilt
 • Je snel veel minder buikklachten hebt 
 • Niet uren hoeft te zoeken op websites naar informatie 
 • De herintroductie kunt doen wanneer het jou uitkomt
 • Tips en trucs krijgt van dé experts
 • De meest voorkomende misverstanden (her)kent
 • Een jaar toegang hebt tot de lessen
 • NU met 100% geld terug garantie

Hoe werkt het SIBO dieet?

Eliminatie fase

We starten met elimineren. Hoe lang dat duurt is bij iedereen anders en hangt onder andere af van hoe lang je al klachten hebt. Met onze gevarieerde weekmenu's en recepten heb je voldoende keuze om lekker af te wisselen. Wanneer je klachten voldoende zijn afgenomen start je met de herintroductie fase.

Let wel: deze fase is streng en je kunt het SIBO dieet niet volgen wanneer je ondergewicht hebt. Ook is het niet geschikt voor vegetariërs, dit omdat je al veel weg moet laten in het begin. Je hebt dierlijke producten echt nodig.

Herintroductie fase

In deze fase ga je testen hoeveel je van iedere groep kunt verdragen. We nemen je stap voor stap mee en leggen uit hoe je het slim aan kunt pakken. Deze fase duurt gemiddeld 5 tot 6 weken en mag onderbroken worden! De keuze is aan jou, in één keer door of verdeeld over een paar maanden: het is geen enkel probleem.

Vind je eigen weg

Na het testen van de groepen weet je hoeveel je van elke groep kunt eten zodat je klachten beperkt blijven. Het doel is dat je alles weer gaat eten en wéét wat de gevolgen zijn. Jij maakt dan een bewuste keuze! 

Veel gestelde vragen

Wat is een online programma?

In een omgeving en tijd die jou uitkomt kun je het programma doorlopen. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt op je laptop, PC of telefoon meekijken. Je hebt verder niets nodig.

Wat zijn de tijden?

Elke week komt er een module online. Elke module bestaat uit korte lessen die je, wanneer het jou het beste uitkomt, kunt bekijken.

Je hebt een jaar toegang tot de lessen, dus iets terugkijken kan altijd.

Ik weet (n)iets
van SIBO

Voor elk wat wils! Is je kennis over darmgezondheid nog niet zo groot? Of is het wellicht wat weggezakt? Dan is dit je kans! Je begint echt bij de basis. En stapsgewijs loop je alle belangrijke onderdelen door!

Waarom organiseer je dit programma?

Er verschijnt steeds meer informatie over SIBO online. Maar wat is nu waar? Wat is bewezen en waar heb je nu echt wat aan? Daar hebben we het programma voor gemaakt, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. 

Moet ik iets installeren?

Nee hoor, helemaal niets. Wij adviseren Google Chrome te gebruiken, maar ook met andere browsers werkt het prima. Je kunt de lessen volgen op je telefoon, PC, Mac of tablet.

Moet ik DIRECT al starten?

Je kunt starten wanneer jij wilt. De beste tijd is natuurlijk wel nu! Maar je hebt een jaar toegang tot de modules, je kunt dus ook altijd nog een keer terugkijken. 

MAG IK NU NOOIT MEER..

Het SIBO dieet is een TIJDELIJK dieet. Zodra je klachten zijn afgenomen, kun je stapje voor stapje weer meer gaan eten.
Heb je een terugval? Geen probleem, dan start je gewoon weer op! 

vergoeding

Hoe mooi is dat: een aantal grote verzekeraars vergoeden het online zelfzorgprogramma vanuit hun aanvullend pakket! Dien de factuur, die je na betaling ontvangt, dan ook in bij je verzekering!

Aanmelden kan nu!