FODMAP-arm | Basis

We begeleiden je stap voor stap door het FODMAP-arm dieet en helpen je ontdekken welke FODMAPs bij jou klachten veroorzaken en welke niet.

Opgeblazen buik, diarree, obstipatie of darmkrampen en wil je weten of en welke voeding je klachten verergeren? Dan is het FODMAP arm dieet wellicht iets voor je! FODMAPs zijn groepjes specifieke korte-keten-koolhydraten die darmklachten kunnen verergeren.

Wat nu als met onze hulp…
 • je rustig kunt kijken wat FODMAPs zijn…
 • je kunt starten wanneer en hoe jij het wilt…
 • je snel veel minder buikklachten hebt …
 • je stap voor stap aanpassingen kunt doen …
 • niet uren hoeft te zoeken op websites naar informatie…
 • de herintroductie kunt doen wanneer het jou uitkomt…
 • FODMAP’s kunt herkennen en vermijden…
 • tips en trucs krijgt van dé experts…
 • de meest voorkomende misverstanden (her)kent…
 • recepten krijgt voor het hele gezin
 • je hebt een jaar toegang tot de lessen!

Vergoed door veel aanvullende verzekeringen! 
Deelname aan het Online Programma kost € 99 en je hebt een jaar toegang! Je krijgt direct na betalen een factuur via de mail die je kunt indienen bij je verzekering. Op deze PDF factuur staan alle gegevens die nodig zijn voor een spoedige afhandeling. Een groot aantal verzekeraars vergoeden het programma geheel of gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket. Niet alle verzekeraars vergoeden het programma, maar we raden aan ALTIJD de factuur in te dienen. Het gaat niet af van je eigen risico.

100% geld terug garantie Binnen 30 dagen na aanmelding kun je gebruik maken van de 100% geld terug garantie. Staat je aanvullende verzekering op onze site vermeld voor vergoeding, maar krijg je het niet vergoed? Stuur ons de gegevens van de afwijzing en je verzekeringsgegevens naar ons. Wij maken het bedrag dan over op de rekening waarvan het programma is aangeschaft. Kijk voor een overzicht hier: https://www.happylivingacademy.com/vergoedingen

Dat getob met je buikklachten moet nu maar eens afgelopen zijn!

De afgelopen 15 jaar hebben wij enorm veel mensen met allergie geholpen om een betere kwaliteit van leven te creëren. We hebben meer dan 16 boeken uitgegeven en een aantal zelfzorgprogramma’s ontwikkeld om te laten zien wat je met je PDS en allergie wel kunt doen en kunt ondernemen, in plaats van steeds maar herinnert te worden wat niet kan. Wij houden van een positieve aanpak!

Laten we het doen!

Of je nu al heel lang Prikkelbare Darmen hebt of er pas achter bent gekomen, wij helpen je ervoor te zorgen dat je vanaf nu minder klachten hebt! 

Wat mag ik wél eten?

 • snel van je klachten af met onze  volwaardige dagmenu’s zodat je lekker, genoeg én gezond kunt eten
 • eenvoudige recepten voor ontbijt, lunch en diner

Schema's en lijstjes

 • dieetdagboek 
 • klachtendagboek 
 • superhandig herintroductieschema 
 • leefstijl verbeter plan
 • lijstjes met toegestane producten

Online begeleiding

 • supertoegankelijke ondersteuning  
 • zeer complete modules om je buikklachten aan te pakken
 • toegang tot veelgestelde vragen
 • een jaar lang toegang tot de informatie 

Samenvatting van het zelfzorgprogramma:

Minder FODMAPs eten geeft bij 75% van de mensen met prikkelbare darm syndroom (PDS) vermindering van de klachten zoals buikpijn, opgeblazen gevoel en diarree of obstipatie. Meer weten over FODMAP en hoe ook jij je klachten kunt verminderen? Wij nemen je stap voor stap mee!

Ontwikkel je zelfvertrouwen en werk aan je gezondheid:
Leer te luisteren naar je eigen darmen en ontdek welke FODMAPs klachten geven
Ontdek hoeveel je van elk product én van elke FODMAP groep kunt eten zodat je klachten beperkt blijven tot een minimum
Ga lekker ontspannen de deur uit en weet wat je kunt verwachten

Start vandaag nog!

Hoe werkt het FODMAP arm dieet?

Eliminatie fase

We starten met twee tot maximaal 6 weken elimineren. Met onze gevarieerde weekmenu's en recepten heb je voldoende keuze om lekker af te wisselen. Het hele gezin kan gewoon mee doen, je eet geen 'rare' dingen. Gewoon lekker eten, alleen maak je andere keuzes.
Wanneer je klachten voldoende zijn afgenomen start je met de herintroductie fase.

Herintroductie fase

In deze fase ga je testen hoeveel je van iedere FODMAP groep kunt verdragen. We nemen je stap voor stap mee en leggen uit hoe je het slim aan kunt pakken. Deze fase duurt gemiddeld 5 tot 6 weken en mag onderbroken worden! De keuze is aan jou, in één keer door of verdeeld over een paar maanden: het is geen enkel probleem.

Vind je eigen weg

Na het testen van de groepen weet je hoeveel je van elke groep kunt eten zodat je klachten beperkt blijven. Het doel is dat je alles weer gaat eten en wéét wat de gevolgen zijn. Jij maakt dan een bewuste keuze! 

Michelle, 22 jaar

 "Michelle, 22 jaar: Zolang ik me al kan herinneren heb ik last van mijn buik. Een aantal keer mee naar de dokter geweest en er werd PDS geconstateerd. Na een tijdje diverse dingen geprobeerd te hebben ontdekte ik het FODMAP arm dieet. In het zelfzorgprogramma staan veel recepten waar je van alles mee kan maken. De herintroductiefase gaf mij veel inzichten in eten waar ik last van kreeg. In het programma staat namelijk heel goed beschreven wat je wanneer en in welke hoeveelheid moet introduceren. Nu ik een half jaar verder ben weet ik van welke voedingsmiddelen ik last krijg, dus ik kan nu kiezen of ik buikpijn wil of niet door het wel of niet te eten. Waar ik vroeger niet voor kon kiezen, omdat de buikpijn er altijd was en ik deze inzichten niet had. Ik heb minder last en vind dat puzzelen nog steeds erg leuk. Het heeft mijn horizon verbreed qua recepten en groenten. Ik zou zeggen probeer het zelf en ontdek wat het met je kan doen." 

Mireille 

 "Wat een opluchting om te merken dat voeding wel degelijk invloed heeft op mijn darmklachten. Ik heb ervaren dat bepaalde groepen geen klachten geven en andere weer wel. 

In het verleden heb ik wel eens bepaalde voedingsmiddelen getest, maar juist door eerst alles weg te laten en dan weer per groep te testen, kom je er pas echt achter waar je gevoelig voor bent. 

Ik zal zeker zo veel mogelijk Fodmap arm blijven eten, maar ik zal ook zeker voedingsmiddelen en combinaties blijven testen. 

Ik ben blij dat ik het besluit heb genomen om het dieet te gaan volgen, het heeft mij helderheid en rust gebracht. Het online programma is een duidelijk programma en het dieet is goed vol te houden." 


Marcel

 "Marcel raad het FODMAP-dieet mensen met darmklachten aan. Vooral de bonus lijsten met FODMAP arm producten waren heel belangrijk. 

Ik paste dit al gedeeltelijk toe, maar door de cursus toch wel wat strikter, zodat ik me toch nog op heel wat fouten kon betrappen (vooral weglaten van ajuin en look en zoeten met honing)."