FODMAP-arm | Basis

We begeleiden je stap voor stap door het FODMAP-arm dieet en helpen je ontdekken welke FODMAPs bij jou klachten veroorzaken.

Prikkelbare darm en last van een opgeblazen buik, diarree, obstipatie of darmkrampen en wil je weten of en welke voeding je klachten verergeren? Dan is het FODMAP arm dieet wellicht iets voor je! FODMAPs zijn groepjes specifieke korte-keten-koolhydraten die darmklachten kunnen verergeren.

Wat nu als met onze hulp…
 • je rustig kunt kijken wat FODMAPs zijn…
 • je kunt starten wanneer en hoe jij het wilt…
 • je snel veel minder buikklachten hebt …
 • je stap voor stap aanpassingen kunt doen …
 • niet uren hoeft te zoeken op websites naar informatie…
 • de herintroductie kunt doen wanneer het jou uitkomt…
 • FODMAP’s kunt herkennen en vermijden…
 • tips en trucs krijgt van dé experts…
 • de meest voorkomende misverstanden (her)kent…
 • recepten krijgt voor het hele gezin
 • je hebt een jaar toegang tot de lessen!
 • NU met 100% geld terug garantie

Hoe werkt het FODMAP arm dieet?

Eliminatie fase

We starten met twee tot maximaal 6 weken elimineren. Met onze gevarieerde weekmenu's en recepten heb je voldoende keuze om lekker af te wisselen. Het hele gezin kan gewoon mee doen, je eet geen 'rare' dingen. Gewoon lekker eten, alleen maak je andere keuzes.
Wanneer je klachten voldoende zijn afgenomen start je met de herintroductie fase.

Herintroductie fase

In deze fase ga je testen hoeveel je van iedere FODMAP groep kunt verdragen. We nemen je stap voor stap mee en leggen uit hoe je het slim aan kunt pakken. Deze fase duurt gemiddeld 5 tot 6 weken en mag onderbroken worden! De keuze is aan jou, in één keer door of verdeeld over een paar maanden: het is geen enkel probleem.

Vind je eigen weg

Na het testen van de groepen weet je hoeveel je van elke groep kunt eten zodat je klachten beperkt blijven. Het doel is dat je alles weer gaat eten en wéét wat de gevolgen zijn. Jij maakt dan een bewuste keuze! 

Michelle, 22 jaar

 "Michelle, 22 jaar: Zolang ik me al kan herinneren heb ik last van mijn buik. Een aantal keer mee naar de dokter geweest en er werd PDS geconstateerd. Na een tijdje diverse dingen geprobeerd te hebben ontdekte ik het FODMAP arm dieet. In het zelfzorgprogramma staan veel recepten waar je van alles mee kan maken. De herintroductiefase gaf mij veel inzichten in eten waar ik last van kreeg. In het programma staat namelijk heel goed beschreven wat je wanneer en in welke hoeveelheid moet introduceren. Nu ik een half jaar verder ben weet ik van welke voedingsmiddelen ik last krijg, dus ik kan nu kiezen of ik buikpijn wil of niet door het wel of niet te eten. Waar ik vroeger niet voor kon kiezen, omdat de buikpijn er altijd was en ik deze inzichten niet had. Ik heb minder last en vind dat puzzelen nog steeds erg leuk. Het heeft mijn horizon verbreed qua recepten en groenten. Ik zou zeggen probeer het zelf en ontdek wat het met je kan doen." 

Mireille 

 "Wat een opluchting om te merken dat voeding wel degelijk invloed heeft op mijn darmklachten. Ik heb ervaren dat bepaalde groepen geen klachten geven en andere weer wel. 

In het verleden heb ik wel eens bepaalde voedingsmiddelen getest, maar juist door eerst alles weg te laten en dan weer per groep te testen, kom je er pas echt achter waar je gevoelig voor bent. 

Ik zal zeker zo veel mogelijk Fodmap arm blijven eten, maar ik zal ook zeker voedingsmiddelen en combinaties blijven testen. 

Ik ben blij dat ik het besluit heb genomen om het dieet te gaan volgen, het heeft mij helderheid en rust gebracht. Het online programma is een duidelijk programma en het dieet is goed vol te houden." 


Marcel

 "Marcel raad het FODMAP-dieet mensen met darmklachten aan. Vooral de bonus lijsten met FODMAP arm producten waren heel belangrijk. 

Ik paste dit al gedeeltelijk toe, maar door de cursus toch wel wat strikter, zodat ik me toch nog op heel wat fouten kon betrappen (vooral weglaten van ajuin en look en zoeten met honing)." 


Veel gestelde vragen

Wat is een online programma?

In een omgeving en tijd die jou uitkomt kun je het programma doorlopen. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt op je laptop, PC of telefoon meekijken. Je hebt verder niets nodig.

Wat zijn de tijden?

Elke week komt er een module online. Elke module bestaat uit korte lessen die je, wanneer het jou het beste uitkomt, kunt bekijken.

Je hebt een jaar toegang tot de lessen, dus iets terugkijken kan altijd.

Ik weet (n)iets
van FODMAP

Voor elk wat wils! Is je kennis over darmgezondheid nog niet zo groot? Of is het wellicht wat weggezakt? Dan is dit je kans! Je begint echt bij de basis. En stapsgewijs loop je alle belangrijke onderdelen door!

Waarom organiseer je dit programma?

Er verschijnt steeds meer informatie over FODMAP online. Maar wat is nu waar? Wat is bewezen en waar heb je nu echt wat aan? Daar hebben we het programma voor gemaakt, zodat jij niet meer hoeft te zoeken. 

Moet ik iets installeren?

Nee hoor, helemaal niets. Wij adviseren Google Chrome te gebruiken, maar ook met andere browsers werkt het prima. Je kunt de lessen volgen op je telefoon, PC, Mac of tablet.

Moet ik DIRECT al starten?

Je kunt starten wanneer jij wilt. De beste tijd is natuurlijk wel nu! Maar je hebt een jaar toegang tot de modules, je kunt dus ook altijd nog een keer terugkijken. 

MAG IK NU NOOIT MEER..

Het FODMAP dieet is een TIJDELIJK dieet. Zodra je klachten zijn afgenomen, kun je stapje voor stapje weer meer gaan eten.
Heb je een terugval? Geen probleem, dan start je gewoon weer op! 

100% vergoeding

Hoe mooi is dat: een aantal grote verzekeraars vergoeden het online zelfzorgprogramma! Krijg je van hen niet je geld terug? Dan krijg je van ons je geld terug! 

Aanmelden kan nu!